Ballina Uncategorized Fetai: Gjykata le të vendos për vendimin për paraburgimin e Janevës, dhe...

Fetai: Gjykata le të vendos për vendimin për paraburgimin e Janevës, dhe pastaj të vendoset për anulimin e lëndëve

63
0

Me kërkesë të palës mbrojtës është anuluar seanca për rastin “Shuplaka” për shkak se prokurorja speciale, Katica Janeva gjendet në burg, prokurorja Fatime Fetai dorëzoi propozim deri tek gjykata që të merret vendim për paraburgimin e Janevës dhe pastaj të vendoset për hapat e ardhshëm, gjegjësisht nëse rasti do të vazhdojë me procedurë gjyqësore.

“Është e vërtetë që Katica Janeva u arrestua pas 3 pikave. Unë mendoj se është e nevojshme që së pari të merret vendimi i Gjykatës Penale e cila vendos masën e paraburgimit për Katica Janeva, për të parë se cili është fushëveprimi i asaj mase, pra çfarë saktësisht mbrohet dhe të shihet nëse ekziston pengesë për veprime të mëtejshme”, tha Fetai.

Fetai kujtoi se për veprimin e mëtejshëm të PSP-së iu është drejtuar edhe Këshillit të Prokurorëve Publikë.

Avokati i të akuzuarit për rastin “Shuplaka”, Dimitar Dangov, në fjalimin e tij për gjendjen juridike, tha se për shkak se prokurorja speciale është në paraburgim për shkak të mundësisë së ndikim në dëshmitarët, nevojitet procedura për këtë dhe raste të tjera që drejtohen nga PSP duhet të ndërpriten.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu